logo
SEO Valley is een full-service online marketing bureau en specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) en webdesign en development.

Mobile Marketing

Webdesign en Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Email Marketing

Social Media Marketing

Ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen
Check de huidige staat van uw website met onze GRATIS SEO analyse of vraag een offerte aan.

085-130-5972

Top

Tips om uw WordPress website sneller te maken

SEO Valley / SEO  / Tips om uw WordPress website sneller te maken

Tips om uw WordPress website sneller te maken

WordPress is een geweldig platform. Helaas heeft het ook minder sterke kansen en een van de mindere kanten is dat het soms vrij langzaam kan zijn. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen zou het zomaar kunnen voorkomen dat u eindigt met een erg trage site. Dat is niet alleen vervelend voor uw nieuwe website bezoekers, maar ook terugkerende bezoekers zoals uw vaste klanten zullen hierdoor kunnen afnemen.

Gelukkig zijn er veel manieren die er voor kunnen zorgen dat uw website beter en sneller laadt. Hieronder zal ik u de beste stappen uitleggen die u zelf kunt uitvoeren om uw website te versnellen.

1. Kies een goede host

Ziet u een hosting provider die stunt met enorm lage prijzen en dingen zoals “onbeperkte pageviews”? Dan kunt u er vanuit gaan dat u te maken krijgt met een ongelooflijk trage site met frequente down-time tijdens drukke periodes. Als u van plan bent om een uitgebreide site te hosten is het niet verstandig om deze op een shared hosting te laten draaien. De stress die u heeft als uw website weer eens uit de lucht is en uw hosting provider nergens op reageert kunt u beter voorkomen en er gewoon voor te kiezen om te investeren in een goede hosting.

2. Kies geen uitgebreide thema’s

Het is natuurlijk erg leuk om een mooi thema uit te kiezen voor uw website, maar houd er rekening mee dat thema’s met veel animaties en plug-ins kunnen zorgen voor enorm trage websites. Veel thema’s zijn helemaal vol gestopt met onnodige functies en frameworks die u nooit zult gebruiken, waardoor uw website langzamer zal laden.

Veel websites hebben pagina's met afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn en dit kan erg veel ruimte in beslag nemen.

3. Gebruik een cache plug-in

Een van de betere dingen aan een WordPress website zijn natuurlijk de talloze plug-ins. Maar wist u dat enkele van deze plug-ins ervoor kunnen zorgen dat uw website sneller laadt bij u en uw klanten? Een zeer populaire en uitgebreide plug-in die uw website snelheid kan verbeteren is W3 Total Cache. Deze plug-in heeft alle functies die u nodig heeft en is extreem eenvoudig te installeren en te gebruiken.

4. Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Al uw favoriete grote websites en webshops maken hier gebruik van en het is eenvoudig in te stellen voor uw eigen website. In principe neemt een CDN al uw statische bestanden die u op uw website hebt staan (JavaScript, CSS, Afbeeldingen, Etc.) op in zijn netwerk. Hierdoor kunnen bezoekers enorm snel informatie over uw site ophalen omdat er altijd een server dicht bij hun netwerk is. Het instellen en gebruik maken van een CDN is erg eenvoudig en kan uw website snelheid verhogen.

5. Optimaliseer uw afbeeldingen

Het optimaliseren van de afbeeldingen op uw website kan er voor zorgen dat uw website snelheid enorm verbeterd. Veel websites hebben pagina’s met afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn en dit kan erg veel ruimte in beslag nemen. Deze in beslag genomen ruimte zal lijden tot vermindering van uw laadsnelheid. Het optimaliseren van uw afbeeldingen is erg eenvoudig en kan zelfs automatisch gedaan worden door verschillende plug-ins.

Share
No Comments

Post a Comment